Kingda Ka is getest

Met een snelheid van rond de 210 kilometer per uur verlaat de trein de 120 meter lange lanceerstrook. Onnoemelijk snel klimt de trein naar boven… zal hij het dit keer gaan halen? Vlak voor de top valt de trein stil, en met een snelheid van ongeveer 200 kilometer per uur schiet hij achteruit terug de lanceerstrook op. Door de omhoog geschoten magneetremmen wordt hij weer afgeremd. Wanneer hij bijna stil staat laat men de magneetremmen zakken en rolt hij rustig achteruit terug naar de lanceerpositie; volgende keer beter.

En inderdaad, de volgende keer gaat het beter. Met een rotgang schiet de trein over de tophat heen. Deze keer haalt hij de 139 meter hoge heuvel met gemak. Na een val schiet hij over de airtime heuvel waarna hij met een snelheid van ongeveer 160 kilometer per uur weer de remmen in schiet. Deze nieuwe kolos maakt deel uit van het Golden Kingdom wat Six Flags Great Adventure aan het bouwen is.

Six Flags Great Adventure is bezig met het veranderen van de park structuur. Men wil zich niet alleen bezig houden met de thrills, maar ook thematisering en sfeer bieden. Het Golden Kingdom is hierin de eerste stap. Buiten Kingda Ka komen er nog een aantal kleinere attracties in dit parkdeel te staan. Bovendien komt er een kleine dierentuin met onder andere apen en tijgers. Ook wordt er veel groen aangeplant.

Als alles volgens plan verloopt zal dit nieuwe themagebied aan het eind van de lente openen.

Comments are closed.