Drayton Manor bouwt X-car-coaster

Maurer Söhne is weer goed bezig. De X-car-coaster lijkt na 3 jaar promoten dan toch eindelijk aan te slaan. Hoe sceptisch parken ook waren over het ontwerp, de eerste X-car-coaster is bijzonder goed ontvangen in Skyline Park. Mede omdat de baan zeer compact is, is deze ideaal voor de wat kleinere parken. Drayton Manor in Engeland is nu niet gelijk een klein park, maar door het ruimtegebrek wat men heeft is dit wel een ideale uitbreiding!

De nieuwe achtbaan in Drayton Manor gaat Project-X heten. Hij wordt 25 meter hoog en een kleine 400 meter lang. Ook komen er 3 inversies in, een looping en een "Cuban Eight". Een Cuban Eight is grofweg gezegd een parallel staande horizontale looping. Dit element werd ook al eerder door de legendarische Anton Schwarzkopf gebruikt in zijn Thriller achtbaan (nu bekend als Zonga in Six Flags Marine World).

Op de site WeeWeeSlap zijn de eerste foto’s van deze nieuwe achtbaan verschenen. Ook staat er voor de opening van het seizoen al een promo-karretje in het park waarin mensen kunnen plaatsnemen. Dit omdat de achtbaan pas in juli open zal gaan. Voor Drayton Manor is dit de eerste grote toevoeging aan het pretpark gedeelte sinds 2002. De afgelopen jaren is vooral het dierentuin gedeelte opgeknapt, omdat daar zeer veel achterstallig onderhoud was.

Drayton Manor hoopt met Project-X veel thrillseekers naar het park te trekken. Na 2002 heeft het park te maken gehad met kelderende bezoekerscijfers.

Comments are closed.