Special: Dragon Khan

PortAventura is gebouwd nabij de bekende kuststad Salou. Het park ligt aan de voet van een heuvel. Op de top van die heuvel ligt ÚÚn van de grootste achtbanen van Europa; Dragon Khan. Opvallend is dat dit park, dat bekend staat om zijn verfijnde thematisatie, absoluut niet heeft geprobeerd om dit stalen monster weg te werken. Nee, Dragon Khan steekt overal bovenuit.

Achterin het park ligt het themagebied China. Alles daar heeft te maken met pagodes, draken en allerlei andere Chinese gebruiken. Dragon Khan is gethematiseerd naar een Chinese mythe. De Dragon Khan zou de re´ncarnatie zijn van de slechte prins Hu uit Peking. Zijn woede komt tot uiting wanneer mensen op de draak klimmen om deze te bereiden.

Port Aventura heeft dit perfect uitgebeeld. Dragon Khan is een draak van 46 meter hoog geworden. De first drop is 49 meter diep waarna een looping volgt van bijna 42 meter hoog. De totale lengte van deze achtbaan is maar liefst 1270 meter. Om even een vergelijking te trekken, deze achtbaan is hoger en langer dan het poldermonster Goliath (te vinden in Walibi World).

Meer weten, check het Dragon Khan HTML Artikel!

Comments are closed.