Alton Towers is open!

Achterin het immense park ligt nog een grote bouwput. RITA is nog lang niet klaar en zelfs wanneer het park open is wordt er nog hard gewerkt aan de afstelling van dit monster. RITA is de nieuwe achtbaan voor Alton Towers en wordt gebouwd door het Zwitserse Intamin. De statistieken van deze baan zijn:

100 kilometer per uur
– 20 meter hoog
– 640 meter lang
– 4,7 G positief
– 1,5 G bij de lancering

De statistieken klinken veelbelovend en de eerste testfilmpjes bevestigen het vermoeden. Hoe kort de baan ook is, hij zal toch wel enige blackouts veroorzaken. 100 kilometer per uur is een flinke snelheid, zeker voor een lage baan zoals deze. Of RITA onze verwachtingen waar zal maken weten we op 1 april, dan zal deze baan namelijk geopend worden.

Alle andere attracties draaiden wel vandaag. Alton Towers was tevreden over hun eerste draaidag. Ondanks het druilerige weer wisten toch veel mensen de toegangspoorten van dit park te vinden. Ook waren er weinig storingen bij de vele attracties in het park. Alton Towers zal vanaf vandaag dagelijks geopend zijn tot 30 oktober 2005. Voor exacte informatie over de opeingstijden en entreeprijzen kan je op de website van Alton Towers kijken.

Comments are closed.