Kinder Carnaval breekt los in Disneyland Parijs

De Disney-films die nu het beeld bepalen zijn Jungle Book en The Little Mermaid. De laatste is uiteraard gekozen om de 200e verjaardag van de maker van het sprookje, Hans Christian Andersen te vieren.

5 februari was de start van dit spetterende feest. Plaats van handeling is Town Square, het plein wat je op loopt als je onder het station door komt. De gebouwen rond dit plein zijn versierd met kleurige vaandels en in het midden vinden we, behalve een kiosk van waar uit de meeste feestmuziek wordt gedraaid, een drietal bizarre beelden. Alle Carnavalsfestiviteiten vinden dan ook op dit plein plaats. Hoogtepunten zijn de Happenings, die op dit plein plaatsvinden. Voorafgaand aan de happenings is er een Carnaval Dance Party. Vrolijke klanken, zowel wel als niet-Disney-muziek maken er een vrolijke boel van.

Junglebook Happening

Onder leiding van Donald Duck trekt er een bonte stoet van Jungle figuren het plein rond. Zo zien we giraffen, olifanten, struisvogels, neushoorns, zebra’s, een nijlpaard , een zwerm tropische vogels en een gigantische Kaa, de slang. Uiteraard zien we onder andere Baloe en Lowie met een aantal van zijn bende in de parade. Een tropisch feestje, waarbij er voor de kinderen genoeg gelegenheid is om mee te doen.

Little Mermaid Happening

Waar Donald in Junglesferen zit heeft Minnie Mouse de zee opgezocht. Een kwal, een gigantische haai, octopussen en vooral heel veel vissen maken er een onderwaterfeestje van. Sebastiaan laat zijn scharen zien en is vergezeld van wat soortgenoten. Zelfs de slechterik uit de film feest mee. Naast de muziek die speciaal voor DisneuCarnaval werd gemaakt zijn natuurlijk de vrolijke klanken uit de film weer terug te horen.

Jungle vs. Sea

Aan het einde van de dag zien we velen van de figuren uit de eerdere happenings nog eenmaal terug. In de afsluitende happening vieren de jungledieren en de zeebeesten samen nog eenmaal een carnavalsfeest. Twee kinderen worden gekroond tot koning en koningin van het carnaval en mogen meerijden in een speciale wagen. Uiteraard zien we de vele characters ook hier weer terug. Een mooie afsluiting van een bont festival.

Uiteraard gaan de gewone parades – de Prinsessenparade (met Wonderful World of Disney muziek) en Fantillusion, de fraaie lichtparade – ook gewoon door. Voor families met jonge kinderen is het extra interessant. Per volwassene kan een kind onder 11 jaar gratis mee (bij een arrangement in een van de hotels).

Comments are closed.