Efteling neemt THEA in ontvangst

De THEA Classic Award is een "lifetime achievement award" voor het gehele park en kan gezien worden als de Oscar in de entertainmentwereld. Twintig internationale juryleden verkozen de Efteling unaniem. De Classic Award wordt uitgereikt door de wereldwijde organisatie van ontwerpers van themalocaties en evenementen (TEA, Themed Entertainment Association)

Zaterdagavond, tijdens het internationale THEA gala-diner in het Disneyland Hotel, werden de THEA Awards uitgereikt. Tijdens deze avond werden ook prijzen voor attracties met een bijzondere vormgeving uitgereikt. In 1997 ontving de Efteling al zo’n THEA for Outstanding Achievement, voor de attractie Villa Volta. Deze keer echter werd het park geëerd met de THEA Classic Award voor het succes van het park door de jaren heen. Een soort Entertainment-Oscar. De jury, bestaande uit twintig internationale vertegenwoordigers uit de attractieparkenbranche, kende de Efteling de prijs toe omdat "de Efteling niet alleen de tand des tijds glansrijk heeft doorstaan, maar ook met de allereerste attracties nog steeds het publiek weet te bekoren." De juryleden bezochten allen het park in Kaatsheuvel en besloten unaniem. Na het bekende Deense stadspark Tivoli in Denemarken, is de Efteling het tweede park ter wereld dat deze oeuvre prijs krijgt.
Een trotse directievoorzitter Van der Zijl liet weten: "De Classic Award is de ultieme waardering voor een attractiepark, juist omdat hij wordt uitgegeven door onze eigen vakbroeders die weten wat er in onze industrie omgaat. Deze prijs bevestigt dat we nog steeds op de goede weg zijn. Het is een bijzondere eer, ook omdat we weten wie ons kandidaat heeft gesteld". Een wat vreemde reactie, gezien de motivatie die vooral op nostalgische motieven rust.
Bij de bekendmaking is duidelijk geworden dat twee grote namen uit de branche de Efteling hebben voorgedragen. Dit waren Tony Baxter, vice president van de ontwerpafdeling van Disney (Disney Imagineering) en Bob Rogers van BRC Imagination Arts, een bedrijf dat attracties en attractieparken ontwerpt en bouwt. Als reden gaven zij: "voor de meer dan 50 jaar van inspiratie, kwaliteit, creativiteit en entertainment voor intussen bijna 90 miljoen bezoekers."

Comments are closed.