Disney Resort viert eeuw Buffalo Bill’s Wild West Show

Velen zullen zich tijdens hun bezoek niet realiseren dat de show vrijwel volledig authentiek is, en dat de eerste maal dat deze show werd opgevoerd aan de voet van de Eiffeltoren inmiddels 100 jaar geleden is.

Al in 1882 produceerde William Frederick Cody, beter bekend als Buffalo Bill, een van de spectaculairste show’s ooit: de Buffalo Bill’s Wild West Show. In eerste instantie toerde de show uitsluitend door de Verenigde Staten, maar snel kwamen er verzoeken uit de hele wereld om ook daar de show op te voeren. Op 2 april 1905 arriveerde Buffalo Bill met zijn indianen, cowboys en buffels in Frankrijk. De shows, die bij de Eiffeltoren werden opgevoerd, trokken destijds 3 miljoen bezoekers.

Nu, 100 jaar later, wordt dit bijzondere feit gevierd met een bijzondere expositie bij de arena van de show. Bezoekers van de show kunnen kijken naar originele foto’s, historische posters en oude films en zo de tijden van weleer een klein stukje meebeleven.

En de show zelf? Die gaat natuurlijk gewoon door. 5 februari werd het startsein gegeven van het jubileumjaar, waarin behalve de expositie ook in de show een extra scène is toegevoegd. Vooral voor gezinnen met kinderen in basisschoolleeftijd is deze familievoorstelling een echte aanrader.

Comments are closed.