Opnieuw plannen voor park in Zoetermeer

De voorlopige naam, maar zeker niet de definitieve, voor het park is “Dutch Water Dreams”. Het park moet buiten een 300m lange wildwaterbaan gaan herbergen, die geschikt is voor kayakken, kanoën en raften. De baan moet een kopie worden van de olympische baan die nu in Peking wordt gebouwd voor de Olympische Spelen van 2008, waardoor de baan ook geschikt is voor internationale wedstrijden.
In 4 enorme waterbakken kunnnen golven worden geproduceerd die hoog genoeg zijn om op te golfsurfen, en die uiteraard ook bekanood kunnen worden. Het gebouw wat deze bakken moet gaan herbergen krijgt 2 etages en een oppervlakte van 6500 vierkante meter.

Burgemeester en wethouders van de gemeente zijn razend enthousiast, maar de gemeenteraad moet nog wel zijn fiat geven voor dit plan, wat 25 miljoen euro moet gaan kosten. Initiatiefnemer Tobias Walraven heeft hiervan al 18 miljoen bijeengesprokkeld. Als alles mee zit en in oktober alle vergunningen rond zijn zal het park in de zomer van 2006 openen. Om geen verlies te draaien is een bezoekersaantal van 200.000 per jaar nodig.

bron: Haagsche Courant/Goudsche Courant

Comments are closed.