Wereldprimeur voor Bellewaerde!

Bellewaerde Park krijgt met El Volador een echte wereldprimeur! De attractie van het type "Topple Tower" is de eerste in de wereld en zal operationeel zijn vanaf de opening van het seizoen (26 maart 2005). De totale investering voor dit project bedraagt 2,5 miljoen euro.

El Volador is een toren van 20 meter hoog en heeft een mobiele mast die bevestigd is op een platvorm met een diameter van 13,5 meter. Rondom deze mast is een circulaire structuur vastgemaakt met 40 zitjes, die langzaam stijgt en zo de passagiers van El Volador meeneemt naar zijn hoogste punt, terwijl ze zacht rondom de mast draaien. Wanneer de maximale hoogte is bereikt, buigt de mobiele mast naar beneden over een hoek van 60°. De toren knikt naar beneden, terwijl de gondel tegelijkertijd rond de mast draait. Vervolgens richt El Volador zich terug op en tuimelt weer naar beneden, ditmaal langs de andere kant. De unieke combinatie van de knikkende mast en de rotatie zorgt voor een speciaal effect en geeft je het gevoel dat je vliegt: een originele luchtdoop voor jong en oud!

"El Volador is een unieke attractie, die perfect aansluit bij de evolutie van Bellewaerde Park. Met deze originele attractie bieden we een nieuwe uitdaging voor zowel ouders, adolescenten als kinderen. Deze investering kadert bovendien ook in een algemene evolutie die we voelen in de pretparkbusiness, met name de tendens om minder te investeren in sensationele thrill attracties, maar eerder te kiezen voor innoverende familieattracties. Deze tendens onderlijnt ook de visie van Bellewaerde Park: we streven ernaar om families een ontspannende en zorgeloze dag te bieden waar amusement voor groot en klein centraal staat." zegt Filip De Witte, General Manager van Bellewaerde Park.

De attractie onderscheidt zich bovendien ook door zijn technische innovatie op vlak van veiligheid. De zitjes worden dubbel beveiligd, enerzijds door een individueel sluitsysteem met beugels (gecontroleerd door een centrale computer die correcte sluiting van de veiligheidsbeugels registreert). Anderzijds worden de beugels een 2e maal geblokkeerd bij het starten van de attractie (door middel van hydraulische pompen). Dit dubbel systeem verhoogt het veiligheidsgevoel en het comfort van de passagiers.

De nieuwe trekpleister krijgt zijn vaste stek in de zone Mexico en wordt dus gethematiseerd als een Mexicaanse vogel. De felle kleuren van de vogel en de decoratie errond met watervallen en fonteinen, geven de zone een extra exotisch tintje.

De graafwerken voor El Volador zijn gestart op 11 januari. Momenteel wordt er gewerkt aan de fundamenten en vanaf half februari wordt de attractie zelf geassembleerd en onderworpen aan een reeks uitgebreide veiligheidstesten, zodat ze operationeel is voor de opening van het park op 26 maart 2005.

Comments are closed.