Europa-Park begint bouw Splash!

Trots stonden Roland en Jurgen Mack gebogen over een bergje zand vlakbij hotel Castillo Alcazar. Samen met EuroMaus en een medewerker schepten ze de eerste grond weg voor deze nieuwe attractie.

Spatenstich fur neue Europa-Park Wasserbahn

Volgend jaar viert Europa-Park zijn 30-jarig jubileum en dit gebeurd met de opening van een nieuw themagebied. Men heeft besloten om Portugal toe te voegen aan het park. Dit land zal tussen Spanje en Scandinavië komen te liggen. Het gebied wordt, zoals al eerder gemeld, ongeveer 12.000 vierkante meter groot en krijgt meerdere nieuwe attracties en eetgelegenheden. De bouw van de eerste attractie is gisteren gestart.

Portugal moet in 2006 volledig klaar zijn. Europa-Park heeft expres 2 jaar uitgetrokken voor dit project om alles tot in de puntjes te kunnen uitwerken. Wat donderdag is gepresenteerd beloofd veel goeds. Het Portugal deel word gethematiseerd naar het Portugal in de 15e en 16e eeuw. Splash zal het middelpunt worden van dit gebied.

Eerder beloofde Europa-Park al dat Splash iets unieks zou worden. Toen de plannen uiteindelijk werden gepresenteerd, ongeveer 2 maanden terug, was iedereen hier scpetisch over. Het project zou teveel lijken op de waterachtbaan Poseidon die in een andere hoek van het park te vinden is. Maar toch zit er een uniek element in Splash; de boten zullen namelijk gedraaid worden voordat ze aan het "achtbaan" deel van de baan beginnen. Vlak voor de splash zelf, die overigens bijna 30 meter hoog is, worden de boten weer terug gedraaid waarna ze met een snelheid van ongeveer 80 kilometer per uur naar beneden zullen denderen.

Europa-Park opent 19 maart 2005 zijn poorten weer voor de zomeropening, dan zal ook het eerste deel van het Portugal gebied (inclusief Splash) in gebruik worden genomen.

Comments are closed.