Musical Kleine Zeemeermin in première (persbericht)

De Kleine Zeemeermin is de tweede musical die de Efteling in samenwerking met het Vlaamse Studio 100 presenteert. De musical is gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen, van wie in 2005 het 200ste geboortejaar gevierd wordt. De musical is hiervan de voorloper.

Familiespektakel
Als opvolger van de succesvolle musical Doornroosje koos de Efteling opnieuw voor een avondvullende show van Studio 100. Ditmaal is de voorstelling echter exclusief te zien in het Efteling Theater en is er sprake van een echte co-productie. De Vlaamse musical werd door de Efteling zowel tekstueel als inhoudelijk bewerkt voor het Nederlandse publiek en verrijkt met bekende Nederlandse sterren: Kim-Lian van der Meij als kleine zeemeermin, Mariska van Kolck als boosaardige zeeheks Anne-Moon, Joost de Jong als de stoere prins Barend, Lone van Roosendaal als Sanne-Moon, dochter van de zeeheks, en Raymond Kurvers als Guus Garnaal. Verrassend en technisch vernieuwend is het onderwaterdecor, waarbij de acteurs “zwemmend” door het water zweven. De bezoeker waant zich daadwerkelijk in de wereld onder de zeespiegel. Spectaculair zijn verder de fluoriserende kostuums en de pakkende liedjes als “Vleugels” en “Dit is liefde”. Aan elke voorstelling werken tientallen mensen mee: 19 acteurs, 15 technici, 4 grimeurs en kleedsters en een company manager. Daarnaast verzorgt een orkest van 7 musici live de muziek.

De Kleine Zeemeermin
De romantische musical, gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen, verhaalt over de kleine zeemeermin die de prins redt wanneer zijn schip in een zware storm vergaat. Als de kleine zeemeermin de stoere prins op het droge brengt, wordt zij hopeloos verliefd op hem.
Ze zingt met haar heldere stem een prachtig lied, maar voordat hij wakker wordt, verdwijnt zij weer in de zee. Want hoe graag ze het ook wil, hij zal nooit verliefd op haar kunnen worden, met haar vissenstaart… De boosaardige zeeheks Anne-moon biedt uitkomst. Zij kan zorgen voor een paar prachtige benen, maar daarvoor moet de kleine zeemeermin haar meest waardevolle bezit opofferen, haar betoverende stem…

Efteling Theater
De toenemende aandacht van de Efteling voor entertainment en de wens de shows nog verder te professionaliseren leidde in 2002 tot de bouw van het Efteling Theater. Met 1.200 zitplaatsen behoort het tot de grootste theaters van Nederland. Het theater kent aan de buitenzijde een romantische en semi-Victoriaanse bouwstijl, maar is aan de binnenzijde voorzien van de meest moderne faciliteiten. Zo is de orkestbak beweegbaar en met één druk op de knop kan de tribune in elkaar geschoven worden. Het theater beschikt naast kleed- en oefenruimtes, bijvoorbeeld ook over een artiestenfoyer. Het à la carte-restaurant, in de sfeer van grandeur, rode pluche en theaterromantiek, biedt plaats aan 400 gasten.

Reserveren
De voorstelling, die tot begin april 2005 in de Efteling speelt, wordt aangeboden in combinatie met een exclusief bezoek aan het Sprookjesbos en de attractie PandaDroom. Tijdens de Winter Efteling is de musical met of zonder een parkbezoek mogelijk. De show is geprogrammeerd op woensdagmiddag, donderdag- en vrijdagavond. In de weekends en tijdens de feestdagen zijn er dagelijks twee voorstellingen. Er zijn diverse arrangementen met onder andere een verrassend driegangenbuffet in theaterrestaurant Applaus of zelfs een overnachting in het Efteling Hotel.
Reserveren van kaarten voor de musical De Kleine Zeemeermin kan op verschillende wijzen. Tijdens de openingstijden van het park bij de Gastenservice (exclusief reserveringskosten van
2,50 euro per ticket). Telefonisch: 0900-0161 (0,25 euro p/m), 7 dagen per week van 09.00 tot 22.00 uur en via internet: www.efteling.com

Comments are closed.