Noodweer teistert Plopsaland

Plopsaland De Panne verwachtte vorige week woensdag zo’n 10.000 bezoekers. Omdat het park het comfort voor de bezoekers wegens de wateroverlast niet kon garanderen, besloot de directie het park woensdag gesloten te houden. Via diverse media raadde Plopsaland de bezoekers aan niet naar het park af te zakken.

Nederlanders, Fransen en bezoekers die reisden met de B-dagtripformule die wel richting Plopsaland afzakten, werden opgevangen in de zalen van de Vergulde Fazant. Terwijl de ouders een kopje koffie aangeboden kregen, toverden de figuren Plop, Kwebbel, Wizzy&Woppy,… een glimlach op de gezichtjes van de kinderen.

Dag en nacht doorwerken

Ondertussen wordt in het park met man en macht gewerkt om de schade te herstellen. Toen de eerste personeelsleden deze ochtend aankwamen, stond het water op vele plaatsen tot aan de knieën. De parkings, attracties en restaurants stonden blank. Meteen werden pompen aangevoerd om het meeste water af te voeren.

Dankzij de goede samenwerking met de burgemeester en de brandweer verliep alles vlot. De directie voorziet dat er nog de hele dag en nacht doorgewerkt wordt zodat het park morgen terug operationeel is. Enkel het restaurant Wizzy&Woppy’s Fornuis en de attractie SuperSplash zullen vermoedelijk gesloten blijven. De directie van Plopsaland De Panne hoopt dat de rest allemaal kan openen.

Schade

Hoeveel de schade zal bedragen is momenteel moeilijk in te schatten. Allicht loopt de schade op tot enkele honderdduizenden euro’s. Het is de eerste keer sinds de opening van Plopsaland De Panne dat het park zijn deuren moet sluiten wegens de weersomstandigheden.

Comments are closed.