Topvakantie voor Plopsa-parken

Vorige week nog ontving Plopsaland De Panne een recordaantal van 15.000 bezoekers. Plopsa Coo noteert, sinds de overname, zelfs een verdubbeling van het aantal bezoekers. Topper is het Feest van de Watervallen op woensdag, goed voor een record van 10.000 bezoekers.

Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt doet het uitstekend dankzij het typisch Belgische zomerweer. Ruim 33.000 bezoekers bezochten het indoorpark tijdens de eerste maand van de zomervakantie. Dat zijn er 3 keer zoveel in vergelijking met juli vorig jaar toen ons land in de ban van een ware hittegolf was.

Met zijn 20 attracties is Plopsa Indoor Hasselt de idéale bestemming voor regenachtige dagen.

Toch kan het park ook bij mooi weer op aardig wat bezoekers rekenen. Naast het indoorgedeelte kunnen de kinderen zich ook uitleven op het buitenspeelplein met het Verkeerspark en de Klimberg. Dit terwijl de ouders even verpozen op het zonnig terras.

Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne mocht in juli meer dan 200.000 bezoekers verwelkomen. Dit is 25% meer in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Vorige week nog noteerde Plopsaland De Panne een dagrecord van 15.000 bezoekers. Een unicum sinds het ontstaan van Plopsaland De Panne in 2000. Ook de K3-Prinsessendagen op vrijdag en de Nocturnes op zaterdag weten steevast veel volk te lokken.

Plopsaland De Panne zit ruim boven de gebudgetteerde bezoekersaantallen. Het ziet er dus naar uit dat het park dit jaar de kaap van de 800.000 bezoekers zal halen. Een stijging met 15% ten opzichte van vorig jaar toen het park 752.000 bezoekers mocht ontvangen.

Plopsa Coo

Het Waalse Plopsa-park verdubbelde het aantal bezoekers ten opzichte van het vroegere Télécoo. De afgelopen maand bezochten ongeveer 85.000 mensen de toeristische site. Deze stijging is te danken aan de verdere uitbouw en opfrissing van het park. Dit jaar kreeg Plopsa Coo zijn eerste gethematiseerde zone, Vieux Coo. Dit pittoreske Dorpsplein straalt de Ardense sfeer van weleer uit en is een echte trekpleister.

De stijging is ondermeer te danken aan het toegenomen aantal Waalse bezoekers. Velen herontdekken het park dankzij de groeiende bekendheid van de Studio 100-figuren in Wallonië. De stijgende bezoekcijfers zijn meteen het bewijs dat ook de Waalse bezoekers de Plopsa-stempel die op de toeristische site werd gedrukt, weten te appreciëren.

Plopsa Coo verwacht tegen het einde van het jaar af te klokken op 300.000 bezoekers.

Comments are closed.