Legoland wordt duurder!

Begin dit jaar is Legoland overgenomen door de Blackstone Group. Het ging niet goed met Legoland, bezoekersaantallen liepen terug en het moederbedrijf Lego moest keuzes maken. Ze hebben uiteindelijk gekozen voor de blokjes en de pretparken zijn van de hand gedaan voor een flink bedrag.

Blackstone bevestigde al gelijk dat het roer om zou gaan. De parken hadden te maken met achterstallig onderhoud en bovendien waren investeringen uitgesteld of ingekrompen, dit moest teruggedraaid worden. Blackstone wil investeren in de parken en voor deze investeringen is veel geld nodig.

Om dit geld bij elkaar te krijgen heeft men besloten om de entree omhoog te gooien. In California is de prijsstijging intussen doorgevoerd, een dagkaart voor een volwassene is gestegen van $41,95 naar $49,95. Ook in de Europese parken zal de prijs worden aangepast. Vermoedelijk zullen de entreekaartjes voor kinderen 12% duurder worden en die voor volwassen zullen 23% in prijs stijgen.

Comments are closed.