Joris Lutz in TiTa Tovenaar

"Het is natuurlijk jammer voor Sander-Jan, maar deze kans kan ik niet voorbij laten gaan. Ik maak nu mijn officiële musicaldebuut in de magische wereld van TiTa Tovenaar. Vanaf maandag ga ik me volledig storten op Tom de Tuinman. Ik ben nu het script aan het lezen en moet me dat in korte tijd eigen maken. Het is een komische rol, waarbij het leuke is dat ik die kan neerzetten, omdat Tom niet bestond in de televisieserie." Over de oorspronkelijke serie zegt hij: "TiTa Tovenaar staat in mijn ogen voor een wonderlijke wereld die eigenlijk niet helemaal is thuis te brengen. Ik denk dat het voor heel veel mensen iets herkenbaars heeft. Bovendien is de magie en het wonderlijke iets van alle tijden. Ik ondervind dat nu ook met het voorlezen aan mijn zoon. Ik weet zeker dat we met de musical het gevoel van die wondere wereld zullen oproepen."

Dancing with the Stars
Joris Lutz, geboren op 17 april 1965 te Rotterdam, werd bekend door de televisieserie Ha die Pa, waarin hij samen met zijn vader, Luc Lutz, vader en zoon speelde. Naast zijn televisie-ervaring was hij ook te zien op de planken in onder andere de musicals Peter Pan en Belle en het Beest. Lutz presenteert momenteel het RTL 4 programma Bestemming Nederland en eindigde twee weken geleden met danspartner Euvgenia Parakhina als vierde in Dancing with the Stars.

De Musical
In TiTa Tovenaar speelt Joris Lutz de rol van Tom de Tuinman, een nieuw personage dat niet in de serie voorkwam. Tom de Tuinman sluit in het verhaal vriendschap met tovenaarsdochter Tika en tovenaarsleerling Kwark. Samen beleven zij een geweldig avontuur wanneer ze vanuit het luchtkasteel afdalen naar het Grobbedal. De rol van TiTa Tovenaar wordt gespeeld door Erik Brey en jong talent Manon Novak vertolkt de rol van tovenaarsdochter Tika. Rop Verheijen, bekend van Goede Tijden Slechte Tijden, speelt de rol van tovenaarsleerling Kwark. In de musical woont de Tuinman tussen de Grobbedalers in het sprookjesachtige Grobbedal. Hij is verantwoordelijk voor de verzorging van de kruiden van kruidenheks Grobelia, gespeeld door Anne-Mieke Ruyten. Een andere bewoner van het dal is Grobbema, de moeder van Grobelia. Zij wordt gespeeld door Jette van der Meij, bekend van haar rol als Laura in Goede Tijden Slechte Tijden. De rol van de mopperige OpaTovenaar wordt vertolkt door Drukwerk-zanger Harry Slinger.

TiTa Tovenaar
De nieuwe familiemusical TiTa Tovenaar is gebaseerd op de succesvolle televisieserie van begin jaren ’70. Het is een coproductie van Efteling Theater Producties en V&V Entertainment, het theaterproductiebedrijf van Albert Verlinde en Roel Vente. De regie is in handen van Koen van Dijk die tevens verantwoordelijk is voor het script. Eerder stond Koen van Dijk met zijn creatieve team aan de basis van de succesvolle musical ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’

De musical is vanaf 19 november 2005 exclusief te zien in het Efteling Theater. De voorstelling duurt ruim twee uur. Kaarten zijn te reserveren via 0900 – 0161 (€ 0,25 p.m.) of via www.efteling.com.

Comments are closed.