Nog een nieuwe B&M in 2006!

Six Flags, de keten die zichzelf amper een week terug te koop aan heeft geboden maakte vandaag de plannen bekend voor een nieuwe achtbaan in Six Flags Over Georgia. B&M is gecontracteerd om de nieuwe baan te bouwen, een hypercoaster van ongeveer 60 meter hoog. De topsnelheid zal een kleine 120 kilometer per uur zijn en ook beloofde Six Flags dat dit een unieke megacoaster zal worden.

Dat dit geen loze belofte was bleek al snel toen de statistieken van de nieuwe achtbaan naar buiten werden gebracht. De eerste heuvel na de lifthelling zal lager zijn dan de tweede. Dit is niet alleen uitzonderlijk, maar zal volgens Six Flags ook een aparte ervaring zijn voor de inzittenden. Wat ook opvalt is dat deze baan geen midcourse brake heeft. Dit heeft als nadeel dat de baan maar met maximaal twee treinen zal kunnen rijden. Toch hoopt Six Flags met deze twee treinen ongeveer 1200 bezoekers per uur op een ritje te kunnen trakteren.


Klik op de foto’s voor een grotere versie.

Op de officiële site van Six Flags is nog geen naam voor deze nieuwe achtbaan vrijgegeven, maar op de persconferentie en in de verschillende stukken werd al wel gesproken over Goliath. Dit zal dus de derde Six Flags achtbaan worden met deze naam. De mintgroene kleur van de supports, de trein en het station en de oranje kleur van de baan zelf doen dan ook denken aan de Goliath baan die bijvoorbeeld in Six Flags Magic Mountain staat.

Formaat; dat is waar het om draait bij deze baan. Zijn hoogte zorgt al voor rillingen maar ook de ligging is apart. Deze nieuwe achtbaan zal enkele oudere achtbanen, zoals de Georgia Scorcher, kruisen op zijn weg terug richting het station. Goliath zal de vierde B&M achtbaan worden voor dit park. De opening is voorzien voor het begin van het volgende seizoen. Op het moment is men al druk bezig met de voorbereidende bouwerkzaamheden.

Comments are closed.