Golden Ticket Awards uitgereikt

Amusement Today heeft in Amerika een beetje de status als de ECC in Europa. Het is geen club, maar een grote organisatie die veel lezers op de hoogte houd over het nieuws in de pretpark wereld. Eens per maand brengt Amusement Today een soort krant uit waarin iedereen weer wordt bijgepraat over alle nieuwtjes in de pretparkwereld. Ook heeft men een uitgebreide site waar voor leden veel nieuws op verschijnt. Met zijn meer dan 3000 geabonneerde lezers is Amusement Today een grote speler.

Ieder jaar reikt Amusement Today de Golden Ticket Awards uit. Prijzen voor pretparken die op een bepaald vlak de concurrentie zijn ontstegen. Zo zijn er prijzen voor het beste pretpark en de tofste achtbaan, maar ook prijzen voor de mooiste darkride en het vriendelijkste personeel. Bovendien zijn er ook prijzen voor het beste kinderpark en het lekkerste eten. Op ieder gebied is er een prijs te winnen en voor parken is het vooral een blijk van waardering door de bezoekers en collegae in het pretpark segment. Gisteren zijn de Golden Ticket Awards 2005 uitgereikt; hieronder een lijst met de belangrijkste catogorieën en winnaars.

Amusement Today - Golden Ticket Award
Copyright: Amusement Today

Beste Pretpark
1 – Cedar Point, Ohio, USA
2 – Islands Of Adventure, Orlando, USA
3 – Blackpool Pleasure Beack Blackpool, GB

Mooiste natuur
1 – Busch Gardens Williamsburg, Virginia, USA
2 – Efteling, Kaatsheuvel, NL
3 – Bontefare Gardens, California, USA

Mooiste park
1 – Busch Gardens Williamsburg, Virginia, USA
2 – Efteling, Kaatsheuvel, NL
3 – Europa Park, Rust, DL

Beste personeel
1 – Holiday World, Indiana, USA
2 – Busch Gardens Williamsburg, Virginia, USA
3 – Cedar Point, Ohio, USA

Beste houten achtbaan
1 – Thunderhead, Dollywood
2 – Boulder Dash, Lake Compunce
3 – Shivering Timbers, Michigan’s Adventure

Beste stalen achtbaan
1 – Millenium Force, Cedar Point
2 – Superman, Ride of Steel, SixFlags New England
3 – Magnum XL-200, Cedar Point

Beste darkride
1 – Amazing adventures of Spiderman, Islands of Adventure
2 – Haunted Mansion, Knoebels Amusment Resort
3 – Tower of Terror, Disney MGM Studios
4 – Indiana Jones, Disneyland Anaheim
5 – Droomvlucht, Efteling

De Amusement Today Golden Ticket Awards zijn omstreden. Veel parken waarderen de prijzen enorm, maar de tegenstanders laten zich steeds feller horen. Het zijn vooral de Amerikaanse pretpark fans die lid zijn van Amusement Today en dit geeft een scheef beeld van de werkelijkheid. Dit is ook de reden waarom er weinig Europese parken in de lijsten voorkomen en dat bijvoorbeeld Disneyland Resort Paris, Warner Bros Park en PortAventura totaal vergeten zijn.

Al met al zijn de Golden Ticket Awards een leuke graadmeter voor de parken hoe de fans tegen hun attracties aankijken. Een echte weergave van de doorsnee bevolking is dit zeker niet.

Comments are closed.