Parc Saint Problemen?

Parc Saint Paul is een klein familiepark iets ten Noord-Westen van Parijs. Tot op heden was het park vrij onbekend in Nederland. De enige reden waarom het park zo nu en dan in de aandacht was, was vanwege het feit dat het enkele unieke attracties heeft. Het gaat hier om een wilde muis achtbaan en een freefall toren van de Russische bouwer, twee attracties die uniek zijn de wereld. Maar sinds afgelopen woensdag is het park ook bekend om een andere reden…

Vier mensen zijn zwaargewond geraakt toen zij woensdag in Parc Saint Paul uit een achtbaan gekatapulteerd werden. Volgens de voorlopige onderzoeksresultaten, is de voorkant van de trein losgeraakt van de rest en tegen een support aangeknald. De vier inzittenden zijn door de middelpuntvliegende kracht op de grond gesmeten. Een 28-jarige man uit Seine-Saint-Denis was zo zwaargewond dat hij ter plaatse gereanimeerd moest worden na een hartaanval. Hij is in kritieke toestand per helicopter naar het ziekenhuis vervoerd.

De drie andere gewonden waren twee mannen van 45 en 46 jaar, en een 20 jaar oude vrouw. Zij zijn op verschillende plaatsen gewond geraakt, en lijden voornamelijk aan schedel- en borsttrauma. Na het ongeluk is de locatie van het ongeluk afgezet en aan het oog onttrokken in het kader van het onderzoek naar de toedracht. De achtbaan Looping, die meer dan 20 jaar oud is, is gekocht door Parc Saint Paul van een ander park in 2003. De treintjes maken een rondje van 280 meter, wat 1:20 minuten duurt, met 8 snelle bochten en 2 loopings.

Parc Saint Paul, waar op het moment van het ongeluk omstreeks 13:30 uur ongeveer 5000 bezoekers waren, werd niet gesloten en de andere attracties bleven gewoon doordraaien. Uiteindelijk besloot de prefect van Oise het park te sluiten vanaf donderdag. Het park zal gesloten blijven tot de eigenaar van het park kan bewijzen dat de andere attracties geen gevaar voor de bezoekers vormen.

Op 15 juli is er ook al een ongeluk in het park gebeurd, in de nieuwe achtbaan Formule 1. De toen pas 15 dagen geopende achtbaan had remmen die niet goed functioneerden, waardoor er 2 karretjes op elkaar knalden. Elf mensen raakten toen lichtgewond.

Comments are closed.