Zo goed als nieuw!

De Intamin Drop attractie in kwestie valt onder de categorie "Free Fall". Dit type attractie was vooral in de jaren tachtig erg populair in de Verenigde Staten, en er zijn dan ook talloze attracties van dit type verkocht. Inmiddels zijn de meeste van de Intamin Drops meer dan 20 jaar oud.

De reden dat zowel Cedar Point als Geauga Lake (beiden onderdeel van het Cedar Fair concern) hun Intamin Drop attractie te koop hebben aangeboden is niet bekend. Het is aannemelijk dat deze attracties moeten plaatsmaken voor toekomstige grotere attracties.

Maar er is meer te koop via de dealer in kwestie. Zo kun je al voor 1,75 miljoen euro de eigenaar worden van een Vekoma Invertigo, een inverted boomerang. Het gaat hier vermoedelijk om het exemplaar dat tot 2002 in Liseberg heeft gestaan onder de naam HangOver en inmiddels in Sommerland Syd in gebruik is genomen onder de naam Tornado.

Meer informatie over deze en andere tweedehands aangeboden attracties kun je vinden op de website van Ital International, een geronnomeerde dealer in tweedehands attracties.

Comments are closed.