Slecht weer: Pretparken bomvol

"Ten opzichte van vorig jaar is het aantal de afgelopen drie weken verdubbeld. Veel recreatiebedrijven doen het meer dan goed"’, meldt woordvoerder Rien van den Anker van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen op basis van een steekproef in de sector.

Vooral de eigenaren van de geheel of gedeeltelijk overdekte uitgaanslokaties zijn er niet rouwig om dat het weer nauwelijks zomers te noemen is. Sealife Scheveningen ziet de (bad)gasten in stromen binnenkomen, veel meer dan vorig jaar. Directeur Jos Juurlink van Speelstad Oranje in Midden-Drenthe: "Het is hier iedere dag volle bak. Tussen de vier- en vijfduizend bezoekers. Dat was vorig jaar met zonnig weer wel anders."

Kartcentrum Bleekemolen, met vestigingen in Amsterdam, Delft en Mijdrecht, meldt grote drukte, evenals het Centraal Museum in Utrecht. "Dat laatste is bij uitstek een museum dat zich richt op gezinnen met kinderen en waar door interactieve faciliteiten van alles te doen is’", weet Van den Anker.

Burgers Zoo in Arnhem is meer dan content. Directeur Alex van Hooff: "Af en toe zon is voor een dierentuin ideaal weer. Maar ook als het stortregent trekken we veel klanten. Daarbij komt dat onze Ocean en Bush natuurlijk geheel onverdekt zijn."

Ook Attractiepark Slagharen is verheugd. "Door het omdraaien van de vakantieperioden moet het Noorden nog komen. En daar zitten veel van onze klanten", wrijft parkmanager Hans Hofmeyer zich in de handen. Toverland in Sevenum, Duinrell in Wassenaar, De Efteling in Kaatsheuvel en Cape Holland in Den Helder vertellen een eensluidend verhaal: "Meer bezoek dan vorig jaar." Ook het Dolfinarium Harderwijk ondervindt geen hinder van het weer. "We hebben meer topdagen dan vorig jaar." Het stripmuseum in Groningen steekt zelfs de vlag uit. "Het kan zijn dat de onverwachte dood van Marten Toonder meer bezoek heeft opgeleverd. Als u begrijpt wat ik bedoel", zegt manager Albert Kraai.

Bron: Algemeen Dagblad

Comments are closed.