Hoog, hoger… reuzenrad!

Bij de bouw van het London Eye lieten Mondial en Nauta Bussink de klus lekker links liggen. Te riskant, volgens deze twee bedrijven en ze gingen rustig verder met het bouwen van raden tot 80 meter hoog. Het toenmalige Grimbergen ging wel in zee met Britisch Airways om een 139 meter hoog reuzenrad te bouwen. Een onmogelijke klus volgens velen, maar toch wist dit dappere bedrijf de job te klaren. Met oud en nieuw 2000 opende het reuzenrad en sindsdien is het een groot succes.

Na dit project werd het stil rond Grimbergen. Het bedrijf wist geen nieuwe orders bij pretparken binnen te halen voor hun techniek. Hun reuzenraden werden gezien als veel te duur en bovendien lag de capaciteit te laag. Ondertussen is Grimbergen overgenomen door het grotere Hollandia en heeft men een nieuwe order binnen weten te slepen. Voor het nog te bouwen Dubailand is een order geplaatst voor een 210 meter hoog reuzenrad. Dit moet het hoogste reuzenrad ter wereld worden.

Dubailand is een nog te bouwen park in Dubai. De investering die gedaan wordt om dit park op poten te zetten is de grootste tot nu toe in de amusements industrie; 5 miljard dollar (4,2 miljard euro). De eerste delen van het park zullen rond 2007 worden opgeleverd. Het hele project moet in 2018 opgeleverd zijn. Het reuzenrad is een belangrijk project voor het nieuwe park. Het moet vanuit het reuzenrad mogelijk zijn om 50 kilometer ver te kijken. Dubailand hoopt hiermee dan ook bezoekers van over de hele wereld te trekken.

Het reuzenrad moet in 2008 operationeel zijn.

Comments are closed.