Rita verwondt jongere

Jane Seiga, de moeder van Amelia, was geschokt nadat ze de verwondingen zag van haar dochter na de rit. Ze zegt: "De kracht van de rit was zo sterk dat haar handen van de beugel afgleden en daardoor haar beide polsen naar achter gebogen werden. Na de rit waren de polsen opgezwollen en was de pijn ondraaglijk."

Aanvankelijk onderzochten de dokters Amelia en stelde als diagnose verstuikte polsen. Echter, nadat het kind meer dan een week in pijn zat, besloot de moeder om een röntgenfoto van de polsen te laten maken. Hieruit bleek dat de polsen gebroken waren. "Ik wil voorkomen dat andere kinderen dit gebeurt, dus ik raad Alton Towers aan om de veiligheidseisen van deze attractie te verscherpen", aldus Jane.

Een woordvoerder van Alton Towers meldt: "Rita Queen of Speed is door een grondige veiligheidstest gegaan voordat deze geopend werd voor het publiek. Hieruit is gebleken dat de attractie veilig is volgens de strengste voorwaarden."

Omdat het om een nieuwe attractie betreft, zal Alton Towers de attractie extra goed in de gaten houden om verdere incidenten te voorkomen.

Bron: Scotsman / Rides.nl

Comments are closed.