Zweedse schoonheid aan het werk

De vorige keer dat wij berichtten over Kanonen wilde Liseberg helaas nog geen foto’s van deze razendsnelle achtbaan in bedrijf vrijgeven. Inmiddels is de baan alweer ruim twee maanden open voor bezoekers, en afgelopen weekend heeft Liseberg uiteindelijk enkele fantastische foto’s vrijgeven.

Kanonen is één van de zes Intamin rocket coasters (ookwel accelerator coasters genoemd) die momenteel in bedrijf is. Bekendere grote broers van Kanonen zijn Kingda Ka en Top Thrill Dragster. Ook de achtbaan die Alton Towers dit jaar aan haar bezoekers presenteerde, RITA, is een Intamin rocket coaster.

Dit type achtbaan is momenteel erg populair onder parken. Momenteel zijn er weer twee onder constructie. In Australië is men hard aan het werk aan Superman: The Ride, een nieuwe attractie voor Warner Bros. MovieWorld Gold Coast. En volgend jaar zal in Thorpe Park ook een rocket coaster openen. Deze 61 meter hoge baan heeft als projectnaam ‘Stealth’, en zal een topsnelheid behalen van 130 kilometer per uur.

Waarom dit type momenteel zo populair is? Waarschijnlijk vanwege het extreme uiterlijk, en de extreme prestaties. Neem een kijkje naar de foto’s van Kanonen, en oordeel zelf…

Comments are closed.