Dodelijk ongeluk in Poseidon

Een paniek aanval heeft vermoedelijk geleid tot dit noodlottige ongeval. De 44 jarige man maakte deel uit van een groep van 10 mensen die het Europa-Park bezocht afgelopen dinsdag. Vlak voor 12.30 stapte een deel van de groep in de Poseidon. De boot met 8 man aan boord voer langzaam het station uit, de 44 jarige man zat achterin.

Ongeveer halverwege de rit (bovenaan de eerste lifthelling) greep de man uit paniek naar zijn beugel en probeerde deze uit alle macht open te trekken. Waarschijnlijk vanwege een conbinatie van zwaarlijvigheid en een inmense kracht door zijn paniek is het hem gelukt om de beugel open te krijgen. De man stond op en verloor zijn evenwicht waardoor hij ongeveer 20 meter naar beneden viel in een ondiep meertje wat normaal niet toegankelijk is voor het publiek. De man was op slag dood.

Een toegesneld chirurgisch team kon helaas niets meer betekenen voor de man. Gelijk na het ongeluk werd de attractie gesloten voor het publiek en werden de overige inzittenden van de boot opgevangen door hulpverleners. Gelukkig merkten vele van de overige gasten in het park weinig van het ongeluk.

Zoals gebruikelijk bij een ongeluk met een attractie werd er direct een onderzoek ingesteld naar de oorzaak. Aan het eind van de middag werd de uitslag bekend en bleek dat dit ongeluk niet veroorzaakt was door een technisch falen. De 44 jarige man was waarschijnlijk te zwaar geweest voor de attractie en zijn angst zou zijn kracht hebben aangewakkerd. De attractie is ondertussen weer opengesteld voor het publiek.

Comments are closed.