The Amsterdam Dungeon

De attractie is gehuisvest in een gigantisch monumentaal pand. Bezoekers leren aan de hand van live theater, een spookachtig doolhof en de nieuwste multimediale techniek alle verschrikkelijke feiten over de geschiedenis van Amsterdam en worden aan de hand genomen langs de VOC, de pest en martelingen, om uiteindelijk na een schokkende rit in Amsterdams enige indoor mini-achtbaan weer vrijgelaten te worden op straat.

"’Dit is een unieke kans voor alle Amsterdammers om eens wat te weten te komen van de eigen stadshistorie" aldus Stephi Hopp van Merlin Entertainments. "Want zeg nou zelf: hoeveel weet jij van je eigen hoofdstad?"
Bovendien geeft Stephi aan dat een ieder zich vaak de mooie dingen herinnert, zoals de Gouden Eeuw, maar de gruwelijke dingen, zoals de wreedheden van de VOC, snel vergeten worden.

The Amsterdam Dungeon is de Nederlandse versie van de uiterst succesvolle Dungeons in Londen, York, Edinburgh en Hamburg, bij velen bekend als de engste attracties ter wereld. Met ‘The Amsterdam Dungeon’ heeft Amsterdam er een echte publiekstrekker bij. Voor Amsterdam betekent dit 50 nieuwe banen en een flinke financiĆ«le imput in het stadscentrum: maar liefst € 7,5 miljoen.

Comments are closed.