Vorderingen bouw Walibi World

Maar wat is er nu verder veranderd, en zullen ze de beloften, die in december gemaakt zijn, kunnen waarmaken?

Om te laten zien dat ze de uitdaging aan kunnen organiseerde Walibi World afgelopen woensdag een bouwvergadering waarin werd uitgelegd waar ze nu precies mee bezig waren en wat nog moest gebeuren. En er was nog genoeg te doen. Marcel Schonenberg, general manager, legde uit dat men druk doende was om de laatste hand te leggen aan Splash Battle en dat Boris’ Ballen Fabriek zo goed als af was. Op de planning stonden nog het Space Shot plein en Boris’ Klauter Eiland. Al met al was er nog genoeg te doen, maar tegelijkertijd waren ze al goed op weg, aldus Marcel Schonenberg.

Toen we naar buiten liepen bleek toch wel dat ze nog een berg werk moesten verzetten. Op dat moment was het 23 dagen voor de opening en grofweg gezien was het bassin van Splash Battle gestort en was men bezig met het geraamte voor één van de grotten. Nergens waren nog baandelen te vinden voor deze nieuwe attractie. Het station stond al wel grotendeels, maar van thematisatie was nog geen sprake. Dit neemt niet weg dat er een vijftal bouwers hard bezig waren met het lassen van het geraamte, en ondanks de sneeuw erg hun best deden om deze strakke deadline te halen.

We liepen snel door richting het oude Looney Tunes Land. Hier was nog weinig veranderd en toch ook hier, grootse plannen. Een animatronic in het hol van Bugs Bunny, vele aanpassingen in de thematisering en natuurlijk de uitbreiding bij het theater en in het pannenkoekenhuis. Het theater was nog zoals het was, wat logo’s en specifieke Looney Tunes attributen waren weggehaald, maar de overige delen van het decor stonden er nog. Van Boris’ Klauter Eiland was nog niets te vinden. Deze zou in de laatste weken worden neergezet en al volledig voorgebouwd afgeleverd worden.

Nadat we het theater hadden bekeken liep Marcel Schonenberg snel richting het pannenkoekenhuis. Hierin bevind zich ook Boris’ Ballen Fabriek maar ook wist hij nog een leuk weetje over het restaurant te vertellen. De bestelde pannekoeken gaan straks per trein door het restaurant heen als ze gebakken zijn. Dit om het eten in het restaurant net even iets leuker te maken. Maar al snel merkte hij dat we daar niet voor kwamen. Boris’ Ballen Fabriek had ondertussen al de volledige aandacht gekregen. Daar aangekomen wisten een aantal mensen zich al niet meer in te houden en de nieuwe speeltoestellen werden uitvoerig uitgetest en goedgekeurd. De luchtkanonnen, ballentrechters, het hele buizenstel en alle andere speeltjes werden goed ontvangen. En terecht, het zag er niet alleen leuk uit, het was ook zeer leuk om mee bezig te zijn!

Toen het overgrote deel van de groep uitgespeeld was volgde de afsluiting van deze bouwvergadering. Het staat vast dat Walibi World opent met een aantal leuke nieuwe attracties, alleen de vraag blijft of ze alles op tijd af zullen hebben. Marcel Schonenberg is zeer positief gestemd en vertelde dat alles op schema lag. Zullen we hem het voordeel van de twijfel geven?

Comments are closed.