2005 – Alton Towers presenteert RITA

Van 0 naar 100 in 2,8 seconden. De bushokjes in Engeland kondigen inmiddels de komst van RITA aan. Het lijkt er wel op dat dit al een beetje valse reclame is, immers: Engelsen rekenen vooral in Mijl, en het zal hier toch wel om kilometers per uur gaan.
De lengte van de track zal circa 650 meter zijn, en de maximale hoogte net onder de 60 meter blijven. De werkzaamheden zijn in augustus begonnen, en de bedoeling is dat de baan de eerste openingsdag van het nieuwe seizoen zal zijn geopend. Wie zich inschrijft op de nieuwsbrief van de site van het park maakt bovendien kans op een “eerste rit”.
De baan wordt ongeveer rond de bestaande achtbaan Corckscrew gebouwd; in tegenstelling tot eerdere verwachtingen blijft deze baan dus staan. De bone-shaker, een familie-thrillride heeft wel het veld moeten ruimen voor RITA.
In hoeverre de komst van RITA gevolgen heeft voor het thema-gebied Ugland is nog niet bekend. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat deze supermoderne achtbaan een oer-thema gaat krijgen.

Voor meer informatie en een baan layout: kijk op de Alton Towers-fansite “Towers Almanac”.

Comments are closed.