Terra Mitica opent "Synkope"

20 November was het dan eindelijk zover. Na bijna een jaar bouwen kon Synkope geopend worden. Na een grote ceremonie was het aan de vele gasten in het park om de nieuwe attractie uit te proberen. De reacties waren uiterst positief. Zowel van de inzittenden als van de critici die van buiten bleven kijken naar de attractie.

In 2003 opende Terra Mitica hun Vekoma SLC (Suspended Looping Coaster) met de naam Tizona. Vlak nadat de baan was opgeleverd verscheen er nieuws op de website van het park dat men bezig was met een nieuw project. Al snel werd duidelijk dat het om een "schommel" attractie ging, maar wat het precies moest worden was nog niet duidelijk. Ook toen de fundering er lag durfde niemand uitsluitsel te geven, ook de medewerkers van Terra Mitica hielden hun mond stijf dicht.

Nadat de fundering gelegd was bleef het een tijd stil in het park. De bouw locatie werd ontruimd en er gebeurde een aantal maanden weinig tot niets meer. Pas in augustus werd de bouw van Synkope weer opgepakt. Hierna ging het snel en begin oktober is het testen afgerond. Er werden nog een aantal laatste aanpassingen gedaan aan de attractie voordat hij dan eindelijk op 20 november geopend kon worden.

De Synkope is ongeveer 36 meter hoog wanneer hij tot de maximale hoogte uitzwaait. Bij deze maximale uitzwaai haalt hij een snelheid van 90 kilometer per uur en krijgt de inzittende ongeveer 3,6 G te verwerken. In totaal is er plaats voor 40 personen in de gondel van Synkope.

In 2002 zette Mondial zijn eerste Revolution weg. Deze gigantische schommel had de mogelijkheid om tot een hoogte van ongeveer 36 meter te komen. Dit door een schommelslag te maken van 120 graden. Mondial had de primeur met zo’n soort attractie. Later volgden Huss en Intamin het voorbeeld van Mondial. Tot op dit moment is Huss het meest succesvol met dit product, zij hebben er 4 weten weg te zetten.

Terra Mitica is nog tot eind december open, hierna zal het park voor 3 maanden gesloten zijn.

Comments are closed.