Winter Efteling opent nieuw sprookje: het Meisje met de Zwavelstokjes (persbericht)

De Efteling neemt met het nieuwe sprookje alvast een voorschot op de feestelijke viering. Het sprookje verhaalt over een meisje dat op een ijskoude oudejaarsavond door de stad zwerft om zwavelstokjes te verkopen. Binnenkort is de Efteling-bezoeker daar dus de stille getuige van:

"Oudejaarsavond, ijzige wind. Een eenzaam klein meisje, een verlaten kind. Een leven in armoe, geen liefde beschoren. Steenkoude voetjes, haar sloffen verloren. Zwavelstokjes, die niemand wou kopen. Angst voor thuis, om straf te ontlopen. Achter de vensters huist welvaart en vrede. Enkel wat warmte is haar eenvoudige bede. Eén enkel stokje, zal ze het durven ontsteken? Mag één enkel stokje aan de bundel ontbreken? Een kachel licht op, in stralende gloed. Is het een wonder, ziet ze het goed..?"

Veel activiteiten

Het park is tijdens de Winter Efteling o.a. door kilometerlange verlichting in een sprookjesachtige en magische sfeer gehuld. Kleurrijke lampionnen sieren het nostalgische Anton Pieck Plein, fonkelende lichtjes branden in het Sprookjesbos en verrassende Thaise lampjes lichten op bij de Pagode. De gezellige, hartverwarmende kampvuren in het park dragen ook hun steentje bij. De komst van Koning Winter heeft op diverse plekken in de Efteling sneeuwvlokjes doen neerdalen en de Arrenslee van de VriesMarkies glijdt her en der haar ererondjes. Natuurlijk heten gastheer Pardoes en zijn vriendinnetje Pardijntje de bezoekers welkom. In de Winter Efteling zijn bijna alle attracties geopend, behalve die in het Ruigrijk en de Bobbaan en Piraña. Daarnaast biedt de Winter Efteling volop schaats- en glijplezier met de overdekte IJsbaan én Kinder Winter Wonderland. Ook langlaufbaan ´t Hijgend Hert zorgt voor sportief en winters vermaak. En na een dergelijke, inspannende activiteit kunnen bezoekers vanzelfsprekend genieten van een heerlijk bord Hollandse stamppot, een kop stevige erwtensoep of oer-Hollandse poffertjes en pannenkoeken. Voor de dorstige bezoekers is er o.a. warme chocolademelk of een lekker glas glühwein te verkrijgen. Terwijl een van de nostalgisch muziekgroepjes hen toezingt. Bij het verlaten van de Winter Efteling staat de bezoekers nabij de hoofdentree nog een verrassende act rondom de acht meter hoge Sneeuwman Sam te wachten.

Warme Winteravonden

Op de zaterdagen 8, 15 en 22 januari 2005 vinden de Warme Winteravonden plaats. Het park is dan tot 23.00 uur geopend. In het Carrousel Theater, in de kiosk bij de Steenbok en bij de après-skihut van de IJsbaan brengen diverse artiesten in de avonduren bekende en minder bekende nummers ten gehore.

De Kleine Zeemeermin

Het Efteling Theater is tijdens de Winter Efteling exclusief gereserveerd voor de familiemusical De Kleine Zeemeermin met in de hoofdrollen Kim-Lian van der Meij, Mariska van Kolck en Joost de Jong. De musical, die de Efteling samen met Studio 100 presenteert, verhaalt over een knappe prins en die met zijn schip op zee vergaat. Hij wordt gered door de kleine zeemeermin. Zij wordt reddeloos verliefd op de prins, maar of ze ooit samen zullen zijn…… De musical is in combinatie met een bezoek aan de Winter Efteling te boeken, maar apart musicalbezoek behoort ook tot mogelijkheden. Kaarten dienen vooraf gereserveerd te worden. Dit kan via www.efteling.com, 0900-0161 (€ 0,25 p/m) of Air Miles.

Openingsdagen Winter Efteling

Zaterdag 11 en zondag 12 december 2004

Zaterdag 18 en zondag 19 december 2004

Zaterdag 25 december 2004 t/m zondag 9 januari 2005 (m.u.v. 1 januari 2005)

Zaterdag 15 en zondag 16 januari 2005

Zaterdag 22 en zondag 23 januari 2005

Dagelijks geopend van 11.00 tot 20.00 uur. Vrijdag 31 december 2004 is het park geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Zaterdag 8, 15 en 22 januari 2005 van 11.00 tot 23.00 uur.

Entreeprijs Winter Efteling

De entreeprijs bedraagt 23,00 euro per persoon. 60-plussers en gehandicapten (incl. max. 2 begeleiders) betalen 21,00 euro per persoon. Kinderen t/m 3 jaar mogen de Winter Efteling gratis bezoeken. Entreekaarten voor de Winter Efteling zijn te koop bij de volgende voorverkoopadressen: www.efteling.com, Albert Heijn, Air Miles (2.300 Air Miles per kaart), ANWB-verkooppunten, grotere postkantoren, GWK-stationskantoren

Comments are closed.