Efteling steekt 20 miljoen in Vliegende Hollander

"We zijn er nog niet uit of het een helemaal overdekte attractie wordt, of dat er ook een openlucht gedeelte komt." Er gaan geruchten dat de Vliegende Hollander een waterattractie wordt, maar ook daarover is nog geen beslissing genomen’. Een wat onwaarschijnlijk verhaal: dat nog geen besluit zou zijn genomen over het type attractie.

Over de omzet van het afgelopen zomerseizoen is Van der Zijl tevreden. De laatste twee maanden hebben er voor gezorgd dat het park iets beter presteert dan vorig jaar rond deze tijd. Omdat echter de gemiddelde bestedingen zijn teruggelopen en de kosten zijn gestegen wordt verwacht dat het jaarresultaat vergelijkbaar is met vorig jaar. Getalsmatig liggen de verwachtingen over dit jaar op zo’n 3,2 miljoen bezoekers uitkomt met een omzet van ongeveer 90 miljoen euro en een winst van zo’n 7 miljoen. „Omdat het niet echt goed gaat in de dagrecreatie, mede vanwege de economische tegenwind.” is Van der Zijl tevreden met dit resultaat. Ook het golfpark zal het jaar waarschijnlijk licht positief afsluiten en het Efteling Hotel zal duidelijk betere cijfers kunnen presenteren dan vorig jaar.
Op 11 december opent het park de vijfentwintigste attractie in het Sprookjesbos: ‘Het meisje met de zwavelstokjes’. Nog niet de laatste: er is nog anderhalve hectare beschikbaar voor uitbreidingen en in de komende jaren zullen zeker nog nieuwe sprookjes worden toegevoegd.
De al eerder genoemde nieuwe attractie De Vliegende Hollander heeft nu de hoogste prioriteit in de uitbreidingsplannen van de Efteling, nog voor het vervolg op het gestrande initiatief Droomrijk. Uitbreiding van het aantal bedden, hetzij via een tweede hotel of een Droomrijk-alternatief heeft de tweede prioriteit. „We zijn druk bezig met zaken als bestemmingsplannen, milieuvergunningen en andere procedures.”, alsdus Van der Zijl. Als derde wordt door Van der Zijl ‘mediaverkenningen’ genoemd. : Te denken valt hierbij aan de sprookjes-tv-serie die de Efteling recentelijk presenteerde en ook co-produceerde. Van der Zijl wil meer activiteiten op dat gebied, m aar concrete plannen noemt hij nog niet. „Ik sluit niet uit dat we in de toekomst een eigen productiehuis beginnen.” Zou dit een gevolg zijn van de langdurige samenwerking met de mensen van Studio 100, die al langer op meerdere fronten actief zijn?

bron: Eindhovens Dagblad

Comments are closed.