Student Section
» Voorpagina
» Actualiteit
» Basis Informatie
» Navigator

» HTML Artikelen
» Specials
» Stemlokaal

» Foto Archief
» Videotheek
» Link Database
Whoosh Magazine
» Year One Edition
» Space Edition
» Winter Edition

» Archief
» Main Site
     
   
 
  Whoosh in English Whoosh in het Nederlands
   
Lion King Carnaval (Disneyland Park)

Elk jaar staat heel Zuid-Nederland weer op zijn kop, als de carnavalsgekte in het land is. Maar de laatste jaren heeft dit feest zich uitgebreid naar Disneyland Parijs, waar in de maand februari het carnaval losbarst. Vorig jaar stond deze periode in het teken van het Jungle Book Carnaval. Dit jaar heeft Rafiki zijn tenten opgezet op Central Plaza en wordt er dagelijks het Lion King Carnaval gevierd.

Het Lion King Carnaval wordt groots aangekondigd!
 
Rafiki en enkele dieren poseren voor de Pride Rock.
Het Lion King Carnaval bestaat uit verschillende festiviteiten. Op het grote Central Plaza (het ronde plein voor het kasteel) is de grote Pride Rock uit de film The Lion King herrezen. Deze grote berg wordt omgeven door de verschillende dieren uit de Circle of Life. De gehele dag wordt hier live muziek gemaakt door Afrikaanse muzikanten en kan je op de foto met de hyena's uit de film. Vier keer per dag wordt deze Pride Rock het terrein van Rafiki en zijn vrienden om hier de grote Lion King Celebrations te vieren. Deze show is gebaseerd op het Lion King Festival, dat opgevoerd wordt in Animal Kingdom in Walt Disney World. Elke dag wordt afgesloten met een groot vuurwerk, ter ere van de geboorte van de nieuwe koning, Simba.


Lion King Celebrations

De Celebration wordt ingeluid door 4 zangers en zangeressen. Het publiek wordt hierbij opgedeeld in 3 groepen; namelijk de leeuwen, olifanten en de giraffen. Terwijl het publiek deze dieren imiteert, stroomt heel Central Plaza vol met 70 voornamelijk Afrikaanse dansers. Zij gaan gekleed in een combinatie van Afrikaanse kostuums en de dieren uit het grote koninkrijk van Mufasa. Leeuwen, neushoorns en giraffes vullen het toneel rondom de grote Pride Rock terwijl de bekende nummers in een mix van Frans en Engels live gezongen worden.

Het hoogtepunt van deze show is het tonen van de pasgeboren zoon van Mufasa aan de dierenwereld. Onder groot lawaai van de bijeen gestroomde dieren, beklimt Rafiki de Pride Rock, met in zijn handen de pasgeboren Simba. En dit is letterlijk een pasgeboren leeuw want het is een echt levende welp. Speciaal voor dit evenement heeft Disney drie welpjes laten overkomen met de toepasselijke namen Simba, Simbaa en Simbaaa. De Celebrations eindigt met een medley van alle bekende Lion King nummers, live gezongen en begeleid door de bonte stoet van dansers en beesten. En wanneer de laatste tonen en klanken van de Circle of Life over het plein heen klinken, trekt de bonte karavaan weer terug naar Adventureland en ligt Pride Rock er weer verlaten bij.


-Robert Bogers