Student Section
» Voorpagina
» Actualiteit
» Basis Informatie
» Navigator

» HTML Artikelen
» Specials
» Stemlokaal

» Foto Archief
» Videotheek
» Link Database
Terug naar Constructie 2004
Whoosh Magazine
» Year One Edition
» Space Edition
» Winter Edition

» Archief
» Main Site
     
   
     
Magic Forest (Toverland)

Er was eens... een meisje, genaamd Toos Toverhoed. Haar ouders waren beiden tovenaars. Ze probeerden Toos het toveren te leren. Toos kon alleen niet zo goed toveren. Wat Toos wel heel erg goed kon was spelen. Daarom besloten haar ouders Toverland voor haar te toveren waar ze kon spelen. Ook toverden zij het luie varkentje, Morrel, voor haar om met haar mee te spelen. Samen met Morrel probeerde Toos het toveren overdag toch nog bij te leren in een hoge toren waar de moeder van Toos altijd haar spreuken maakt. Daarna konden ze 's avonds spelen in Toverland...

De zweefmolen is niet alleen bijzonder omdat deze binnen staat.
 
Achtbaan raast letterlijk door het hele park!
Maar soms zie je Toos ook overdag in Toverland rondlopen. Toos speelt nu voornamelijk een rol als mascotte voor het parkje in Sevenum. Het Limburgse indoor park werd in 2001 op 19 mei open getoverd voor andere bezoekers dan de familie Toverhoed. Nu kan dus iedereen tegen een kleine vergoeding genieten van het 'speelgoed' van Toos. En gezien de hoogte van die vergoeding is dat zeker de moeite waard! Met een groter attractie aanbod dan de Walt Disney Studios in Parijs en een ongeveer drie keer zo lage entreeprijs vindt de redactie van Whoosh Magazine dat het kleine parkje wel enige bewondering verdient!

Het attractieaanbod is vooral gericht op kinderen. Met een kleine Vekoma Junior Coaster als topper van het park schijnt Toverland zoveel bezoekers gelokt te hebben dat het park dit jaar in oppervlakte zal verdubbelen. En zelfs na de opening van het Magic Forest gedeel in juli 2004 zijn er plannen om een houten achtbaan uit de grond te stampen. Op dit moment word er nog hard gewerkt om het nieuwe parkdeel op tijd af te krijgen. Er liggen al enkele baandelen van de Mack Log Flume, ook wel bekend als boomstammetjesbaan, op het bouwterrein en van enkele glijbanen en klimtorens staat ook al een groot deel overeind.

Naast de Flume, komt er ook een bob kart baan bij in Toverland. Deze wordt gebouwd door het Duitse Wiegand en komt net als de boomstammetjesbaan deels buiten waarmee Toverland (als indoor pretpark) een nieuwe weg in lijkt te slaan. Verder wordt er in het nieuwe deel gewerkt aan Villa Fiasco. Volgens Toverland is dit een beetje te vergelijken met een cakewalk van de kermis alleen dan "leuker aangekleed". Ook komt er in het midden van Magic Forest een groot horecapunt waar men een grote keuze krijgt uit verschillende maaltijden. Hierboven komt een grote zaal die afgehuurd kan worden voor diverse kleinschalige evenementen.

Is dat..? Jawel, een hele lange rollenglijbaan!
Op dit moment is Toverland al een leuk park om te bezoeken. En zeker niet alleen voor kleine kinderen. De zweefmolen van het park draait geweldig goed, de achtbaan heeft een erg leuke lay-out en de drie waterglijbanen zijn ook erg leuk. Eén waterbaan is zelfs uitgerust met leuke licht effecten en een onverwachte "vloedgolf". Het eten is ook ver boven het gemiddelde pretpark niveau en de wat oudere mensen die het park bezoeken kunnen een biertje pakken in de Sim Sala Kroeg. Misschien een klein detail maar wel zeer opmerkelijk in de pretpark wereld: Toverland bezit zeer schone toiletten! Verder is het personeel zeer vriendelijk en enthousiast.

Al met al is Toverland, naar onze mening, een erg leuk park waar je je 365 dagen per jaar prima kunt vermaken. En daar hoef je niet perse kind voor te zijn. Het Limburgse parkje is ook vrij goedkoop. Na de uitbreiding van Magic Forest zal het wel een kleine prijsstijging ondergaan, maar Toverland zal haar zeer goede prijs-kwaliteitverhouding behouden.


-Peter van der Schans