Student Section
» Voorpagina
» Actualiteit
» Basis Informatie
» Navigator

» HTML Artikelen
» Specials
» Stemlokaal

» Foto Archief
» Videotheek
» Link Database
Terug naar Constructie 2004
Whoosh Magazine
» Year One Edition
» Space Edition
» Winter Edition

» Archief
» Main Site
     
   
     
Rick's Avonturen Burcht (Duinrell)

Het park uit Wassenaar is toch altijd een beetje vreemde eend in de attractieparkenwereld geweest. Dit komt vooral omdat de naam van het park onlosmakelijk is verbonden met het Tikibad, en het Tikibad dus inmiddels een grotere naam heeft dan het attractiepark er omheen.

Een overzicht van Rick's Avonturen Burcht.
 
Wouwel de Wijze Uil verhaalt over de wereldgeschiedenis.
Net als Slagharen heeft Duinrell veel verblijfsaccommodaties in het park, en dus zien we veel mensen die er langer dan 1 dag rondlopen. Doelgroep is toch voornamelijk de gezinnen met kinderen. Natuurlijk zullen de pubers en jongvolwassenen zich best vermaken in het Tikibad en in de Waterspin, een voor attractieparkenbegrippen wild draaiende topspin en in de Mad Mill, de frisbee, maar tegen het coastergeweld van Six Flags Holland kunnen ze voor deze doelgroep niet op.

Voor de wat jongere kinderen is er echter volop vermaak te vinden in het park, en dit vermaak is dit jaar uitgebreid met "Rick’s Avonturen Burcht". De Rick waarom het hier gaat is uiteraard Rick de Kikker, de mascotte van het park, die een steeds prominentere plaats binnen het park heeft gekregen. Op een stuk terrein waar voorheen een stuk wat verouderd sprookjesbos stond is een heus kasteel verrezen, met poort en ophaalbrug. Binnen de muren van het kasteel staat het huisje van Rick, waarvoor de fans op vaste tijden met de mascotte op de foto kunnen. Het huisje zelf is wat aan de zoete kant, in vergelijking met de rest van het kasteel, maar zal jonge kinderen zeker aanspreken. De kanonnen aan de kant van de vijver maken het plaatje van het kasteel compleet.

Op het plein vinden we ook Het Sprekende Boek, een boek dat in een taal naar keuze in vogelvlucht de belevenissen van Rick vertelt die door de gasten te zijn herbeleven.

Op dit plein vinden we de ingang naar de Kwakus Kwebbel show, de oudgediende die dus mocht blijven. Een deur achter het fonteintje leidt naar Wouwel de Wijze Uil. Deze gigantische uil, een prachtige animatronic, vertelt ons, ongeven door boeken, wat fragmenten uit de wereldgeschiedenis, uiteraard, met een Rick de Kikker blik. Aan de muren zien we dan ook bekende historische afbeeldingen, waarbij de mensfiguren zijn veranderd in kikkers. Als we aan de andere kant de ruimte verlaten komen we bij de nieuwe attracties. Prominent in beeld is de Eeuwig Brandende Kaars, die al werd genoemd door Het Sprekende Boek. Het is combinatie tussen een doe-attractie en een uitkijktoren. Je neemt met 2 personen plaats op een soort bankje, die aan de paal, de "kaars", vastzit. Door aan het touw te trekken kun je je eigen bankje omhoog trekken, waarbij het natuurlijk zodanig beveiligd is dat je niet met een rotgang naar beneden lazert als je het touw loslaat. De kaars zelf draait langzaam rond, dus zodra je boven bent kun je genieten van het uitzicht naar alle kanten.

Schip Ahoi is een charmant schommelschipje.
Tweede attractie is Schip Ahoi, het schommelschip. Het boek had reeds verteld van het gestrande schip, dat nog steeds heen en weer lag te schommelen. Het is een klein schip, en daardoor prima geschikt voor de wat jongere kinderen.

De burcht was voorzien van katapulten, maar daar deze in vredestijd niet nodig zijn, kun je er nu zelf in gaan zitten. Mensen die eerder in Duinrell waren zullen deze oudere attractie nog wel herkennen, maar volledig in het nieuwe thema komt ze pas echt vol tot zijn recht.

De laatste attractie in het gebied is Rick's boomhut. Deze was bij de aanvang van het nieuwe seizoen nog niet klaar, en hebben we dus ook nog niet kunnen bewonderen. Het betreft hier in ieder geval een doe-attractie met onder andere touwladders en een doolhof, en wederom voor de kleinere bezoekers.

Het nieuwe gedeelte mag als een aanwinst voor het park worden beschouwd. Waren de nieuwere attracties al voortreffelijk aangekleed, dat geldt ook weer voor deze avonturen burcht. Het past prima bij de reeds bestaande gedeelte; het lijkt zelfs of het er al jaren staat.

In de planning voor volgend jaar zit overigens nog een uitbreiding binnen dit gebied in het verschiet, maar wat dat precies gaat zijn, daarover zwijgt het boek nog in alle talen.


-Jeroen Schat