De Tornado verdwijnt!

Een paar weken geleden kwam het bericht naar buiten dat Walibi Belgium een koper had gevonden voor de tornado. Een park uit Zuid Amerika had interesse getoond in de achtbaan en ze wilde de baan kopen voor het symbolische bedrag van één euro. Helaas had het park nog niet alles uitgerekend qua transport en restauratie voordat men hun interesse toonde en dit pakte duurder uit dan verwacht. Uiteindelijk blies men de koop af omdat het geld er niet was.

Intussen had Walibi Belgium wél plannen gemaakt voor het gebied van de Tornado en de baan moest dus weg. Na 26 jaar zou de achtbaan plaats moeten maken voor een nieuwe attractie en dat was een pijnlijke ontdekking voor de vele fans van dit gele monster. Toen de eerste foto’s van de verwijdering verschenen waren veel mensen verbijsterd! In tegenstelling tot het netjes uit elkaar halen van de baan wordt hij in mootjes gehakt!


Aangezien er géén koper is gevonden voor de achtbaan heeft men besloten om een de Tornado als oud ijzer aan te bieden. Zodoende wordt de baan ook in stukjes gehakt en per kilo verkocht in plaats van per kurkentrekker. 27 jaar geleden werd de baan uit kleine onderdelen gebouwd en nu wordt hij opnieuw tot kleine stukjes teruggebracht.


Walibi Belgium hoopt de sloop van de Tornado zo snel mogelijk te kunnen afronden. Wat de nieuwe attractie wordt is nog niet bekend maar er zijn al wel een aantal vergunning aanvragen ingedient bij de gemeente.

Bron foto’s: Walibi Belgium

Comments are closed.