Sombere zomer Bobbejaanland

In augustus was het, uitgezonderd een aantal regendagen, meestal mooi parkweer: droog en niet te warm. Dat maakt dat de bezoekerscijfers best meevielen, weet directeur Rudy Rasschaert.

Valse start
"Begin juli kenden we een regenweek bij uitstek die voor een valse start zorgde", licht directeur Rasschaert de cijfers toe. "We verloren 8% bezoekers in vergelijking met vorig jaar. Toch moet je dat in de context zien: 2004 was een topjaar, veruit het beste van de voorbije tien jaar met een groei van 12%. Het verlies is dus relatief bescheiden. Juli kende bijvoorbeeld ook topdagen van 10.000 mensen", aldus Rasschaert.

Pretparkweer
In augustus waren de weergoden het pretpark dan weer beter gezind en zorgden ze voor ideaal pretparkweer. "De bezoekerscijfers vielen best mee: een zelfde aantal bezoekers tegenover het uitstekende 2004 is een prima resultaat. De conclusie is duidelijk: het weer blijft de parameter om naar Bobbejaanland te komen", besluit Rasschaert. Ook in augustus kon Bobbejaanland een topdag noteren van 12.000 bezoekers.

Nieuwigheden
De drie nieuwste attracties die Bobbejaanland het voorbije seizoen lanceerde, de Sledge Hammer, de Typhoon en de Oki Doki, ontpopten zich tot trekpleisters van formaat. Ook voor het volgende seizoen kondigt het pretpark al verschillende nieuwigheden aan.

Bron: Het Laatste Nieuws

Comments are closed.