Toverland steeds meer in trek

"Een aantal waar we geweldig tevreden mee zijn", zegt Lian Lempens, veranwoordelijk voor de marketing van Toverland. "Maar nog belangrijker dan de bezoekersaantallen zijn de enthousiaste reacties. Toverland is er op de eerste plaats voor het gezin. Maar ook de kritische pretparkliefhebber reageert goed."

Toverland opende in mei 2001 zijn poorten aan de Helenaveenseweg in Sevenum. Na drie maanden stond de teller op 100.000 gasten. Vorig jaar werd het magische aantal alleen al in de maand augustus verwelkomd.
Toverland had toen net een fikse uitbreiding achter de rug. Niet alleen kwam er in juli 2004 een tweede hal genaamd Magic Forest bij, ook werd het niet overdekte gedeelte van het park uitgebreid. Drie grote, exclusieve attracties zijn sindsdien de trekpleisters: de achtbaan Booster Bike, het achterwaartse wildwateravontuur Back Stroke en de bobsleebaan Woudracer.

Volgens Lian Lempens wordt er achter de schermen al hard gewerkt aan een nieuwe uitbreiding in 2007. "Welke attracties erbij komen, is nog niet bekend", zegt Lian. Wel zullen we vasthouden aan de vertrouwde opzet. Dus een combinatie van attracties binnen en buiten en van actieve en passieve recreatie."

De meeste bezoekers komen van binnen een straal van anderhalf uur reistijd, weet Lian. 15 procent van de bezoekers is van Duitse komaf. Dat percentage kan nog omhoog. "We denken dat 20 à 25 procent haalbaar is. Daarvoor worden ook flinke investeringen gedaan, maar het is nog zoeken naar het geschikte Duitse medium om in te adverteren. Vooralsnog werken we hard aan naamsbekendheid in Nederland. En verreweg het belangrijkst daarbij blijkt de mond-tot-mondreclame. De mensen die hier komen, gaan hartstikke tevreden weer naar huis." Het groeipotentieel zit volgens Lempens in de kwaliteit van Toverland. De Limburgse gastvrijheid van het personeel speelt een sleutelrol. "Als het park niet netjes is en de medewerkers niet aardig zijn, heb je niets aan grote attracties."

Bron: Het Zondagsnieuws (Editie Weert)

Comments are closed.