Ongeluk in Toverland

Het ongeluk gebeurde in het eerste gedeelte van de attractie. Door nog onbekende oorzaak had het bootje in de eerste bocht te veel vaart. Daardoor vloog het met inzittenden uit de baan en kwam het anderhalve meter lager in het eveneens met water gevulde bassin terecht. Omstanders en personeel schoten te hulp en wisten de passagiers uit het vaartuig en op het droge te krijgen.

De inzittenden hoorden bij een familiegezelschap uit Brabant dat een weekeinde in Noord-Limburg doorbracht. Nadere gegevens over de identiteit ontbreken. Van de zes mensen in het bootje bleef één ongedeerd, een tweede kon ter plaatse worden behandeld. Twee inzittenden liepen lichte verwondingen op en werden uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, twee werden met onbekende verwondingen opgenomen.

Voor de directie van het park is het een raadsel hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De bootjes worden via een transportband naar een platform getrokken. Daar krijgen ze een duw en glijden ze met een vaartje naar beneden. Aan het einde van de afdaling remt een golf water de snelheid van het vaartuig af. Dat is blijkbaar gisteren onvoldoende gebeurd.

De BackStroke-wildwaterbaan is na het ongeluk gesloten. De Keuringsdienst van Waren stelt een onderzoek in. De directie van het pretpark laat de leverancier hetzelfde doen. "De baan gaat pas weer open als we volledige zekerheid hebben," zegt directeur C. Maessen. De wildwaterbaan werd in juni vorig jaar geopend en is gemaakt door een Duits bedrijf.

Volgens parkmanager C. Meijer was er geen sprake van paniek bij het personeel en de bezoekers. "Toen ik aankwam stonden mensen al de ambulance te bellen. Gasten hielpen de inzittenden uit de boot. Twee verpleegkundigen die we hadden omgeroepen hebben geholpen." Zelf had ze geen tijd voor paniek. "Je loopt met twee telefoons aan je hoofd."

Ten tijde van het ongeluk waren zo’n vijftienhonderd bezoekers in het park.

Comments are closed.