Rumoer in de Efteling

In totaal zijn tien scholieren tussen de 13 en 16 jaar aangehouden. De tien maakten deel uit van een groep van 280 Utrechtse scholieren die een bezoek bracht aan het attractiepark.

De politie verklaarde dat vanaf 12.00 uur diverse meldingen binnenkwamen vanuit het pretpark in Kaatsheuvel. Jongeren zouden onder meer meisjes lastig vallen en diverse mensen liepen klappen op door de groep. Beveiligingspersoneel kon twee jongeren aanhouden die een meisje hadden belaagd en in het gezicht hadden geslagen.

Een 8-jarig jongetje werd in De Efteling slachtoffer van de agressieve tieners. Het kereltje werd zonder aanleiding geslagen en geschopt. Bij Pegasus, de houten achtbaan, liep een 21-jarige man klappen op. Hij stond in de rij voor de attractie, waar Utrechtse jongeren zich vervelend gedroegen en wilden voordringen.

Volgens de politie vielen de lichamelijke verwondingen van de slachtoffers mee. Zij liepen niet meer op dan zwellingen en schaafwonden. De tien jongeren zijn na verhoor op het politiebureau overgedragen aan twee leerkrachten die in Kaatsheuvel waren achtergebleven.

Comments are closed.