Loeki nieuwe bewoner Carnaval Festival

Op de openingsdag van het kersverse seizoen van het Kaatsheuvels attractiepark zal de bekende STER-leeuw te zien zijn in de attractie Carnaval Festival. Gisteren ‘verdween’ Loeki nog spoorloos uit het kantoor van de STER in Hilversum. Naar verluidt om zich elders te gaan vestigen. De Efteling zal zich de komende jaren ontfermen over deze aardige leeuw, die tot eind 2004 op de Nederlandse televisie te zien was.

Feestelijke opening
Op vrijdag 25 maart, de openingsdag van het nieuwe Efteling-seizoen, zal om 11.11 uur de officiële opening plaatsvinden van Loeki de Leeuw in Carnaval Festival. Op maar liefst 14 plaatsen in de attractie duikt de leeuw op, in enkele gevallen met zijn vriendje Guusje. Bij de opening worden aan alle bezoekers rode neuzen uitgereikt, evenals in 1984, het jaar waarin deze attractie de deuren opende. Iedere bezoeker wordt uitgenodigd om de feestelijke opening met rode neuzen en ballonnenwedstrijd bij te wonen. Louise Geesink en Efteling Parkdirecteur Olaf Vugts zullen de openingshandeling verrichten. Louise Geesink is de dochter van Joop Geesink (1913-1984), geestelijk vader van Loeki de Leeuw én de ontwerper van Carnaval Festival.

Eerbetoon
In 1967 is de STER-reclame begonnen op de Nederlandse televisie. Van 1972 tot en met 2004 was Loeki hierbij als stripbeeld te zien tussen de commercials van de publieke omroep. Als een eerbetoon aan de populaire leeuw en zijn bedenker heeft de Efteling Loeki nu weer een plekje onder de mensen aangeboden.

In het nieuwe Efteling-seizoen zal naast Loeki ook de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen centraal staan. In het Kaatsheuvelse park zal o.a. de nieuwe Efteling Sprookjesshow met sprookjes van Hans Christian Andersen te zien zijn.

Comments are closed.