Moviepark maakt plannen bekend

Omdat de nieuwe eigenaren de Warner Brothers licenties niet hebben overgenomen moet er zowiezo een boel in het park worden veranderd. Voor deze metamorfose is in totaal 10 miljoen euro beschikbaar. Naast de naamgeving van bepaalde attracties zal alle WB-filmgerelateerde theming moeten worden verwijderd.

De nieuwe attracties
Het voormalig Looney Tunes Adventure zal worden veranderd in een Ice Age attractie. De baan blijft hetzelfde, maar er zullen nieuwe effecten aan worden toegevoegd. Zo zijn sneeuweffecten en een watertunnel inmiddels bevestigd.
De Batman simulator zal wederom een simulator gaan herbergen. Time Rider, een wereldprimeur, zal de gasten een tijdreis langs diverse tijdperken als prehistorie, de middeleeuwen en de toekomst bieden. Nieuwe effecten worden toegevoegd, zoals water- en (hete) luchteffecten.
De derde nieuwe attractie zal de plaats van de 3d film Marvin the Martian innemen, en is, net als in Walibi Belgium, een 4d-film rond Spongebob Squarepants (in het duits nog hilarischer Spongebob Schwammkopf genoemd). Het theater zal 200 speciale simulatiestoelen gaan tellen, die gelijk zijn aan die in Walibi.

De rest van de attracties
Twee andere attracties die op dit moment nog heel erg Warner Brothers zijn zijn Never Ending Story en Gremlins. De laatstgenoemde attractie zal het komend jaar tijdens de gewone openingsdagen niet geopend zijn en plaats gaan maken voor de attractie voor 2006. Wat dit gaat worden is nog onbekend; alleen een Scooby Doo darkride (een naam die al veelvuldig werd genoemd als vervanging in de Warner Brothers tijd) werd al wel uitgesloten vanwege de te geringe populariteit van dit figuur in Duitsland.
De river rapid Never Ending Story zal wel openen, maar ook hier zal de aan de film gerelateerde figuren worden verwijderd. Op de vraag of deze niet gewoon als boek-attractie behouden kan worden (Unendlichte Geschichte is tenslotte een boek van de duitse schrijver Michael Ende) werd wel gezegd dat het een boek attractie zou (kunnen) worden, maar of dit hetzelfde boek is is dus zeker niet bevestigd.
De studio tour zal behouden blijven. Er zijn onderhandelingen met filmproducenten over het gebruik van de studio’s (die dus ook door Palamon zijn overgenomen). In de toekomst zal de tour wel spectaculairder worden, maar dat zal zeker nog niet volgend jaar zijn.
Ook Lethal Weapon blijft voorlopig, ondanks de vele technische problemen die dit Intamin-prototype heeft. Uiteraard wel onder een nieuwe naam. Voor de toekomst is de kans wel groot dat de baan zal worden verwijderd. Een achtbaan in het genre van the Italian Job heeft in ieder geval grote interesse van parkmanager Ruedy.
Het gedeelte Gotham City moet natuurlijk ook een face-lift krijgen. Manager Timothy Ruedy legt uit dat Gotham City niets anders is dan een comic-vertaling van New York. Zonder heel veel aanpassingen zal dit gedeelte dus komend jaar door het leven gaan als NYC, de afkorting voor New York City.
Parkgedeelten krijgen verder filmgenres als thema. Horror krijgt geen gebied, maar wel een volledige periode. Het grote succesnummer van het park, Halloween, zal namelijk een vervolg krijgen. Een opvallend genre wat ontbreekt is Science Fiction. Voor de toekomst is dit wel voorzien, dus een nieuw gedeelte in de toekomst zal ongetwijfeld dit thema gaan krijgen.
De naamgeving van de oude attracties zal niet meer naar films gaan verwijzen. Mensen berijden geen film, maar een achtbaan, alsdus manager Ruedy. Voorbeelden van nieuwe namen die hij noemde waren High Fall voor the Wild Bunch, verwijzend naar een type val die een stuntman maakt en die in Westerns waar cowboys regelmatig van de daken worden geknald veelvuldig voorkomt, en Side Kick voor de Frisbee (een held heeft doorgaans een side kick, en de beweging van de frisbee heeft een “side kick”.
Het kindergedeelte krijgt ook flink wat aanpassingen. Dit gedeelte was vergeven van Looney Tunes, maar zal nu worden gevuld met eigen characters. Niet figuren uit een film, maar de figuren achter de (productie van een) film. Naam van het gebied: Wonderland Studios.

Characters
Met eerder genoemde nieuwe attracties zullen ook een aantal nieuwe characters het park gaan bevolken. Zo zal Spongebob door het park lopen, en kun je ook Scrat en Sid uit Ice Age tegen het lijf lopen. Voor het kindergedeelte is een achttal dieren (speciaal voor het park ontworpen) met filmberoepen voorzien, zoals een regisseur, kleedster, stuntman, geluidsman, cameraman en cateringdame.

Shows
Het showprogramma zal grotendeels worden behouden en verder worden uitgebreid. Zo is de dansshow tijdens Halloween erg bevallen en zal er volgend jaar op het open podium in NYC een dansshow komen. Andere shows worden in meer of mindere mate wat aangepast. De stuntshow bijvoorbeeld. Bij de screentest is eindelijk achterhaald wat de technische problemen waren en deze kan nu worden opgevoerd zoals eigenlijk bedoeld.

Al met al moet er een boel werk worden verzet om dit alles voor 19 maart weer op orde te krijgen, als het park als eerste van de Star Parks groep zijn poort weer opent.

Comments are closed.