Efteling ontvangt entertainment-‘Oscar’

De Efteling ontvangt deze oeuvreprijs op 5 februari 2005 in Anaheim, Californië.

Gisteren werden in Orlando, tijdens de mondiale bijeenkomst van de attractieparkenbranche, de winnaars van de THEA Awards bekend gemaakt. De Efteling is daarbij winnaar geworden van de THEA Classic Award. Het Kaatsheuvelse park ontvangt deze prestigieuze prijs voor het feit dat het al meer dan 50 jaar met succes aan de weg timmert. De in Amerika aanwezige Eftelingers waren bijzonder verrast met de bijzondere onderscheiding en hebben het goede nieuws direct per telefoon overgebracht aan de directie en medewerkers van de Efteling. Die waren op dat moment bijeen voor een try-out van de musical De Kleine Zeemeermin die vanaf heden te zien is in het Efteling Theater. De Efteling-directie is zeer ingenomen met deze prijs. ‘Na het bekende Deense stadspark Tivoli zijn wij het tweede park ter wereld dat zo’n oeuvreprijs krijgt. Het is fántástisch dat vakbroeders ons deze onderscheiding geven voor de constante koers die we al die jaren varen. De prijs heeft nog meer glans omdat we weten wie ons kandidaat heeft gesteld’. Bij de bekendmaking is duidelijk geworden dat twee gerespecteerde personen uit de branche de Efteling hebben voorgedragen. Dit waren Tony Baxter, vice president van de ontwerpafdeling van Disney (Disney Imagineering) en Bob Rogers van BRC Imagination Arts, een bedrijf dat attracties en attractieparken ontwerpt en bouwt. Als reden gaven zij: ‘voor de meer dan 50 jaar van inspiratie, kwaliteit, creativiteit en entertainment voor intussen bijna 90 miljoen bezoekers’.

In 1997 ontving de Efteling een THEA Award for Outstanding Achievement voor de attractie Villa Volta. De naam van de award kent drie betekenissen: "Thea," de Griekse godin die al het licht uitstraalt. De tweede betekenis komt van "theater". Het derde woord is TEA, de naam van de organisatie: Themed Entertainment Association. De prijs wordt op 5 februari 2005 uitgereikt tijdens het 11e THEA Awards Gala.

Comments are closed.