Walt Disney World breidt uit!

Stitch’s Great Escape

Op 11 oktober 2003 werd een grote attractie in Disneyland Orlando voorgoed gesloten. ExtraTERRORestrial Alien Encounter moest plaats maken voor een nieuwe sensatie. Walt Disney Imagineering wilde de attractie aanpassen aan het thema van één van de laatste blockbusters die Disney uit heeft gebracht. Lilo & Stitch.

Gisteren, 15 november, was het dan zover. Stitch veroverde langzaam heel Disneyland. Hij had het kasteel geprobeerd in te pakken om mensen naar zijn attractie te leiden. "Stitch is king" stond met grote letters op het kasteel geklad. In Discoveryland was een groot lichtbord geplaatst bij de entree van de attractie. Niet dat het nodig was… de toegestroomde pers had de attractie al snel gevonden!

De recenties waren wisselend. Veel mensen probeerden, niet geheel onterecht, de attractie te vergelijken met Alien Encounter, en kwamen bedrogen uit. De animatronic in de hoofdshow (Stitch) beweegt verbluffend en het verhaal is ook leuk om te volgen. De speciale effecten van het oude Alien Encounter zijn behouden gebleven in de nieuwe attractie en bovendien zijn er een aantal nieuwe effecten aan toegevoegd zoals het gebruik van lasers.

Het verhaal speelt zich af net voordat de echte film (Lilo & Stitch) begint. Een medewerker van de Galactic Federation vraagt je als gast om te helpen om een gevangene in te rekenen. Deze gevangene is Stitch, en zoals je misschien weet uit de film, waar Stitch komt heerst chaos! Disney zelf is zeer tevreden over de nieuwe attractie. "Deze attractie heeft het nieuwste in de audio-animatronic technologie in zich" aldus een woordvoerder ter plaatse.

Klik hier voor Stitch’s Great Escape foto’s

Expedition Everest

Stitch’s Great Escape is niet de enige attractie waar men in Orlando aan werkt. Het is in het Animal Kingdom zeer duidelijk te zien dat er flink wordt gebouwd aan een jubileum attractie . Expedition Everest is overal vanuit het Animal Kingdom te zien. De stalen structuur wordt op het moment bekleed met een betonlaag die er ongeveer net zo uit komt te zien als die van Big Thunder Mountain in Disneyland Parijs.

Terwijl men al druk werkt aan de thematisering is de baan nog niet compleet. Eind oktober werden er nog grote baandelen toegevoegd aan de eerste, en hoogste lifthelling. Deze zal onder andere over een groeve komen te hangen. Foto’s hiervan zijn te vinden via de onderstaande link. Disney hoopt deze attractie in 2006 te kunnen openen.

Klik hier voor Expedition Everest foto’s

Crush ‘n Gusher

Gisteren maakte Walt Disney World ook bekend aan een andere attractie bezig te zijn. In Typhoon Lagoon wordt een nieuw glijbanencomplex gebouwd. Dit geheel zal gethematiseerd worden naar een oude fruitplantage. In dit complex zullen 3 glijbanen komen, waaronder een Master Blaster die de naam Banana Blaster zal dragen.

Het verhaal achter de 3 glijbanen is dat de bezoeker een ritje maakt, net zoals het fruit over het transportsysteem vanaf de plantage naar de verwerkende fabriek. Het gaat hier om de transporten van 3 soorten fruit; kokosnoten, bananen en ananassen. Door de bouw van Typhoon Lagoon is de fruitplantage toendertijd stilgelegd, maar de transportsystemen zijn blijven staan.

Wanneer de nieuwe glijbanen open zullen gaan voor het publiek is niet bekend.

EPCOT nieuwigheden en geruchten

In EPCOT is een nieuw interactief aquarium geopend. Naar het idee van Finding Nemo is er een virtueel aquarium gebouwd waarin Bruce (de haai) en Crush (de schildpad) rondzwemmen. De bezoekers krijgen de mogelijkheid om met de dieren te praten en ze zeggen ook daadwerkelijk iets terug. Wanneer dit concept aanslaat zal het aquarium nog verder uitgebreid worden.

De geruchten worden steeds sterker dat Orlando, na Califonië, ook een Soarin’ attractie gaat krijgen. In California Adventure is het mogelijk om, in Soarin’ Over California, een vlucht te maken over Califonië. Deze attractie is zeer positief ontvangen daar en men denkt er nu over om hem ook in Orlando te gaan neerzetten. Disney heeft nog niets bevestigd, maar op Screamscape zijn al wél foto’s te vinden van een zeer grote hal achter het Land Pavillon in EPCOT.

In Orlando is men druk bezig om het resort klaar te maken voor de toekomst. Animal Kingdom stevent op zijn vijfde verjaardag af en Expedition Everest wordt als "cadeau" aan het park toegevoegd. Het publiek in Disneyland Park wordt weer bezig gehouden met Stitch’s Great Escape en ook in EPCOT wordt hard gewerkt om het teruglopend van de bezoekersaantallen tot stoppen te brengen. Typhoon Lagoon heeft de afgelopen jaren veel last gehad van de komst van Blizzard Beach. Men hoopt dat Typhoon Lagoon weer net zo populair wordt als vroeger met de komst van de drie nieuwe glijbanen.

Comments are closed.