Six Flags Holland wordt Walibi World!

Met deze nieuwe naam laat StarParks, de nieuwe eigenaar van Six Flags Holland, het park terugkeren naar haar roots. Tenminste, naar de tijd voordat het park in handen was van Six Flags Inc. Het is de bedoeling van StarParks om Walibi World het familiekarakter te geven dat het Nederlandse volk nog kent van Walibi Flevo.

Om verwarring te voorkomen over de vele namen die in één alinea de revue zijn gepasseerd, even een kort chronologisch naam overzicht van Walibi World:

1971-1991: Flevohof

1994-1999: Walibi Flevo

2000-2004: Six Flags Holland

2005 en verder: Walibi World

Het is te hopen voor StarParks dat de nieuwe naam geen verwarring zal opleveren bij de consument, en ook daadwerkelijk voor een positieve associatie met het voormalige Walibi Flevo zal zorgen.

"Uw persoonlijke uitnodiging voor een exclusieve vlucht naar de toekomst . . . "

Zo werd de nationale pers naar het Aviodome bij Lelystad gelokt voor een presentatie van de toekomstplannen van Walibi World. Want niet alleen de naam van het park zal veranderen, ook in het park zelf zijn veranderingen beloofd.

Met het afscheid nemen van de naam Six Flags werd ook afscheid genomen van de characters en merknamen van Six Flags. Zo waren de Looney Tunes gedwongen om op 31 oktober afscheid te nemen van het publiek, na 5 jaar trouwe dienst. Maar ook Batman en Robin hebben hun ontslag gekregen, en Superman the Ride zal een andere naam (en misschien ook een ander kleurtje?) moeten krijgen.

Hoe het ‘nieuwe’ park Walibi World er volgend jaar uit zal gaan zien is nu nog niet met zekerheid te zeggen. Wat wel zeker is, is dat het park op goede vrijdag (25 maart) haar poorten voor het publiek zal openen. Mis het niet!

Comments are closed.